Înapoi la Insula verde cu Cuptoare Solare
27/12/2017
Înapoi la Insula verde cu Cuptoare Solare

Organizația Elvețiano-Madagascană ADES (Asociația pentru Dezvoltarea Energiei Solare) a fost producătoare de aparate de gătit solare în Madagascar începând cu 2002 și le-a vândut la preț redus gospodăriilor locale.

În ultimii ani, proiectul și-a extins activitățile pe întreaga insulă și a inclus de asemenea modele eficiente de aragaz care completează perfect utilizarea aragazului solar.

Astăzi, ADES oferă un portofoliu de nouă modele diferite de cuptoare de gătit solare și eficiente pentru gospodării, precum și pentru clienți instituționali și comerciali, cum ar fi școlile și bucătăriile stradale. Proiectul pune în funcțiune șapte ateliere de producție și distribuție a cuptoarelor pentru a servi clienților din întregul Madagascar.

760,000 tone de lemn nu au fost arse. 360,000 oameni Malgași beneficiază direct de la proiect (Decembrie 2014).

Cuptoarele de gătit ecologice economisesc până la 50% din consumul de cărbune sau lemn de foc, avînd ca rezultat economii monetare valoroase pentru bugetul gospodăriei sau economie de timp și adunarea mai puțin frecventă a lemnului de foc.În special femeile și copiii beneficiază de la aparate de gătit solare cu emisie zero a arderii sau ardere mai curată a aparatelor de gătit eficiente datorită expunerii mai mici la fum în timpul gătitului.Diseminarea cuptoarelor de gătit solare și eficiente reprezintă un mijloc eficient de combatere a avansării rapide a defrișării din Madagascar și reducerea emisiilor de CO2 de la utilizarea biomasei neregenerabile

Zona de pădure Madagascar pierdută în 2013, este mai mare decât suprafața totală a insulei vecine Mauritius

Alliance Bois

Aragazele solare sunt ideale pentru a pregăti mâncărurile tradiționale din Madagascar, cum ar fi orezul, porumbul, maniocul, supa de carne sau de pui. Cu toate acestea, acest nou mod de gătit necesită o schimbare a obiceiurilor de gătit. Pentru aceasta, ADES desfășoară instruire specială și programe de consolidare a cunoștințelor pentru a asigura utilizarea corespunzătoare și convenabilă a tehnologiei de gătit solare. myclimate sprijină proiectul prin mecanismul de compensare a CO2, ceea ce permite sporirea activităților proiectului și extinderea acestuia pe întreaga insulă.

Since 2008 until the end of 2014 the project has produced and sold over 64,000 solar and efficient cook stoves. Din 2008 până la sfârșitul anului 2014, proiectul a produs și vândut peste 64 000 de cuptoare de gătit solare și eficiente.

Linia fierbinte a deservirei tehnice 24/7
Ați pierdut cardul? Blocarea cardului
Accident sau informații de urgență
Formularul de feedback
Contactați-ne pentru a fixa o consultație personală - și noi te vom suna înapoi!
CAPTCHA
Parteneri
© Webmaster Studio Toate drepturile sunt rezervate